marți, 15 iulie 2014

TurboNu era sigur dacă prezervatizul se rupsese sau nu.  A luat-o de o mână  atunci și i-a spus secretul lui.  Gana, cum îi spunea el, nu s-a pierdut cu firea. Cunoștea prea bine riscurile meseriei.  Cât el se îmbrăca, femeia goală s-a lăsat pe vine în mijlocul patului și a început să cânte. Cânta un cântec de leagăn din țara ei. Cu greu și-a luat inima în dinți să înceapă tratamentul nou. Și mai greu i-a fost să plece în fiecare seară de acasă și să o lase pe maică-să în lacrimi, strigând după el că după un copil pierdut. Avea doar 19 ani și trecuse deja prin 4 operații complicate. Și totuși el nu își petrecea nopțile în spital.  
A ajuns acasă târziu, era aproape trei. Maică-sa și soră-să îl așteptau în living. Nu le-a băgat în seamă, nici nu le-a salutat, destinația finală și singura care conta- dușul. A dat drumul la apa și și-a dat pantalonii jos. A intrat în dus cu tot cu tricoul cu imprimeu. Și-a luat mădularul în mână. Îl mângâia și îl spăla ritmat. Știa că efectul medicamentelor nu ține mult. Știa că maica-să îl aștepta la ușă băii să îl conducă până în cameră. A fost singură lui șansa la libertate și acum trebuia să scoată de peste tot mirosul acela penentrant și dulce de păsărică neagră.  Și dacă s-a rupt? Mihnea zâmbi în oglindă.  
 Ce putea fi mai frumos decât să o vadă pe Gana întinzându-și picioarele bulanoase de un negru că pământul de arăt primăvară. Se credea o mare artistă și pentru el asta și era. Ea prinsese drag de maimutoiul plin de cicatrici și îl primea cam când vroia el. Uneori nu putea. Ea râdea de el fără milă și își trecea unghiile roșii peste mădularul căzut. Se mai întâmplă maimuțoiule mic, se mai întâmplă îi spunea ea zâmbind, dar nu chiar atât de des asta sigur. El nu știa ce să îi spună. Nu avea ce să îi spună. Stătea puțin cât ea se dezmierda dezbrăcată, pozând pentru el în toate ipostazele se ridica și pe la 2 plecă spre casă. De mai multe ori în cele 3 luni de când o vizită pe Gana observase că îi lipseau bani din portofel. În viață totul se plătește și întotdeauna înainte, uneori și după, dacă te lasă să îi spui Gana. Venea din Uganda. Fusese adusă special în țară pentru bărbați cu gusturi alese. Vorbea extrem de bine românește, chiar cu puțin accent moldovenesc. L-a amuzat pe Mihnea, de aceea o și alesese tocmai pe ea dintre toate exponatele.  
Un doi trei la perete stai. Te-am văzut- Mihnea înapoi la perete. Nu e correct nu m-ai văzut. Ba da, cu coadă ochiului. Demonstrează. Îți spun. Nu eu te spun că trișezi. Nu mă mai joc cu ține nici dacă zice mamă. Ce crezi că eu mă mai joc? Ești un trișor. Nu sunt. Ba da ești. D-aia nu se joacă nimeni cu tine că ești un ciumat.
Mami, dar de ce sunt eu bolnăvior? Nu știu Mihnea. Și tati? Tati e obosit, n-a putut să vina nici azi. Mi-a zis asistenta că eu trebuie să fiu puternic și să uit că am boala asta. Nu Mihnea, nu trebuie să uiți niciodată. Ea este meduza prinsa de picioarele noastre acum.
Ce am eu mami? Ce ai puiule? Este puroi cum a avut Maria anul trecut? Nu Mihnea, tu nu ai puroi.  Ah hiu, ce bine că Maria arata amuzant cu gâtul umflat și ce voce avea. Ai un virus puiule, un virus care trage toata viata intr-un singur punct din corpul tau. Trebuie sa decizi tu care este punctul acela si sa profiti cat poti de el.
 
 A venit și ea la înmormântare. Își făcuse un obicei din a nu se duce la evenimente importante din viață clienților ei, dar maimutoiul era diferit. Era de nerecunoscut. A început să plângă.Vroia să plece dar la ieșirea din capela a dat de maica-să lui Mihnea. Vorbea automat, că o mașină. Se vedea că pompaseră în ea Xanax sau poate altele mai puternice.  Zbiera și blestema din când în când, dar pe ea a luat-o de mână și a strâns-o tare. I-a șoptit doar - fugi Gana fugi.   
Mami de ce nu se joacă nimeni cu mine? Ei Mihnea, cum nu se joacă nimeni? Nu mă joc eu  în fiecare zi? Da, dar Maria zice că sunt ciumat. Ești cum? Ciumat. Ce e un ciumat mami? Cum Mihnea? Ești băiat mare și nu știi ce este un ciumat? Este un om gumă. Știi tu cum faci forme din gumă, când o scoți din gură și în loc să o arunci te joci cu ea și eu te cert? Ei bine de la ciungă vine ciumă și uite așa sunt și oamenii ciumați, oameni de gumă. Mami mami pot să fiu eu ciumat de Turbo galbenă ? Pot pot? Și Maria să nu fie nici o ciumată. 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu