luni, 7 septembrie 2020

Cum i-a salvat Bobo pe peștii pirați

Peștii pirați prădau tot, erau temuți în cele mai adâncuri colțuri ale mării Azul. Erau spaima mării și chiar și spaima animalelor de pe uscat. Își făcuseră o trecătoare în cel mai bun loc din mare și peștii care voiau să treacă pe acolo, trebuiau să plătească perle grele și frumoase. Nu conta cel fel de pește ești, daca vroiai să te faci pirat, un singur lucru trebuia să faci: să aduci o mare bogăție pe care să o împarți cu ceilalți. Într-o zi Bobo ursuletul scafandrul avea drum chiar prin trecătoarea piraților și l-a oprit la intrare Maxim, locotenentul piraților. 

Cine ești și ce perla ai adus? 

- N-am adus nimic, i-a zis Bobo, pentru că nu e marea voastră. Am aflat de gașca asta de pirați și am venit să vă rog să desfintati trecătoarea și să nu mai speriați peștii din zonă. 

- Bobo scafandrul ursuleț am auzit de tine, dar nu ne sperii și nici nu vrem să renunțam la trecătoare, sau la piraterie. Noi suntem faimoșii pești pirați și daca mai treci pe aici, ai să cunoști mânia găștii noastre. 

Bobo trebuia să recunoască că i se făcuse frica. Cui nu i-ar fi frică de niste pirați atât de hotărâți și de neînduplecați? ÎI era frică, dar tot nu putea să le permită piraților să continue așa. Atunci ursul Bobo se duse la suprafață să se sfătuiască cu prietenii lui Țestoasa bună la toate și Pescărușul Licusor. 

- Văd o singură soluție spuse Licușor, să îi atacam noaptea și daca vrei îi și mănânc eu pe toți și gata, ai rezolvat prietene brun 

- Nu Licușor, aș vrea să nu folosim violența. Aș vrea să îi fac să înțeleagă că pirateria le dăunează și lor, nu doar nouă. 

- Ar putea să fie o soluție, zise Țestoasa, dar iți trebuie o mare îndemânare Bobo și nu stiu daca ești pregătit. 

- Ce anume? 

- Trebuie să îi convingi pe ceilalți pești, caracatițe, pisici de mare și căluți de mare să se alieze și să mergeți toți, împreună, să discutați cu căpitanul și locotenentul piraților. 

- Da – asta voi face. Când vor vedea câte animaluțe suferă și cât de displăcuți sunt în toată marea Azul vor înceta să mai facă rău. 

Zis și făcut. Ursulețul Bobo se duse la fiecare banc de pesti și încercase să îi convingă, fară prea mare success. Peștilor le era teamă. 

Apoi Bobo supărat și un pic furios le-a strigat: Frica. Eu stiu ce e frica. Mi-era frică de înălțime, dar cel mai rău mi-era frica să nu îl dezamăgesc pe tata. Ca să crești, ca să te bucuri de lucrurile minunate pe care le ai de oferit trebuie să lași frica să treacă. Să o ajuți să treacă prin tine, cum trece valul zi de zi și minut de minut.   

Așa i-a convins. Vorbindu-le din inima și din experiență. Toate animalele adâncurilor s-au aliniat în dreapta și în stânga ursulețului și au pornit spre Trecătoarea Piraților. 

Ajunsi acolo mare le-a fost surpriza. Pirații nu mai erau. Căutând și căutând au găsit un pirat rătăcit care speriat le-a strigat – fugiți fugiți, vin plasele. Fugiți. Pirații mei sunt prinși în plase. Nu mai au scăpare.  Toți peștii și restul animalelor au luat-o la fuga. Bobo a fluierat. 

- Prieteni trebuie să îi salvam și am un plan.  

Bobo împreună cu Rechinul Miki și cu Testoasa Bună la toate au plecat spre plase, noaptea că să nu fie observați. Au așteptat să se stingă toate luminile la suprafață și deodată rechinul Miki a și țuștit exact În dreptul plaselor. Pirații erau foarte speriați și fiecare se gândea la ce e mai rău, doar ajunseseră în plasele de pescuit ale unui vas din largul marii Azul. Bobo înotă cu ajutorul costumului de scafandru fix lângă plasa în care se afla locotenentul piraților, cel care îl gonise cu câteva zile mai devreme din Trecătoare. 

- Locotenente, locotenente aici jos, strigă Bobo

- Ursule scafandru, ce faci aici? Fugi și salvează-ți pielea maro

- Am venit să vă salvăm.

      Cum? Păi noi.... și n-a știut ce să mai spună, iar lui Bobo i s-a părut că vede o urmă de rușine în ochii peștișorului pirat. 

Apoi Rechinul Miki ajutat de Țestoasă rupse cu dinții lui puternici plasa de pescuit. Și uite așa Bobo și prietenii lui îi salvaseră pe peștii pirați din marea Azul, care și fugiseră care încontro și nu mai prădaseră niciodată.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu